Главная » 2014 » Ноябрь » 10 » «Т.Г. Шевченко – син українського народу»
17:14
«Т.Г. Шевченко – син українського народу»

В Тростянецькій ЗОШ І – ІІІ ст.  у 6 класі пройшла виховна година на тему: «Т.Г. Шевченко – син українського народу», з нагоди відзначення 200 – річчя від дня народження славетного українського поета та художника Тараса Григоровича Шевченка.

Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, глибинне самопізнання бази національної культури, осягнула це могутнім словом свого національного пророка.

У поляків А. Міцкевич, в англійців В. Шекспір. Росія гордиться О. Пушкіним, а ми, українці Т. Шевченком.

Т. Г. Шевченко увійшов не тільки як геніальний народний поет України, а й прозаїк, етнограф. Він досконало володів технікою акварелі, олії, малюнка олівцем і пером, і є автором понад тисячі мистецьких творів.

Пізнання постаті Т. Г. Шевченка – постійний процес.

Виховна година проводилися з  метою ще раз згадати  Великого Кобзаря, увічнити його славу; розширити знання учнів про життя і творчість Т.Г.Шевченка; сприяти вихованню національної самосвідомості учнів; формувати громадянську і загальнокультурну компетентності; виховувати любов до національної культури, прагнення бути справжніми українцями; виховувати почуття гордості за Україну.

Одним із структурних елементів уроку була поетична хвилинка «сторінками Кобзаря», яка зацікавила учнів такими видами робіт: читання віршів біля портрету Т.Г. Шевченка, слухання пісень.

З великим захопленням діти відповідали на запитання вчителя про життя та творчість поета, складали його вірші з складів, розгадували кросворди про нього. А самі найактивніші учні класу читали його вірші. Зробили  свого роду батл «Хто більше знає віршів Т.Г.Шевченка». У підсумку виховної години, діти ближче ознайомилися із цікавими віршами Т.Г. Шевченка, його життям.

Дубровіна Г.В.

Просмотров: 763 | Добавил: Дмитрий111 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0